Over Medisoc

Medisoc is een faculteitskring en vertegenwoordigt zo een 400 studenten van de het Schakelprogramma en de Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde & de Master in het Management en het Beleid van Gezondheidszorg aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Medisoc is lid van de Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie (LOKO) en de Studentenraad KU Leuven (Stura).

Geschiedenis

In 1996 kwam een student in de opleiding ziekenhuiswetenschappen op het idee om een studentenkring op te richten voor de studierichtingen medisch-en sociale wetenschappen. Ineens was ‘MEDISOC’ geboren in Leuven. Medisoc is lid van de Leuvense Overkoepelende Kring Organisatie (LOKO). Wij nemen de studenten van het schakel- en masterjaar ‘Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde’ en de ‘Master in Management en Beleid in de gezondheidszorg’ onder onze vleugels om van hun studententijd in Leuven een geweldige periode te maken, maar niet alleen feesten staat op onze agenda! Wij zorgen er ook voor dat studenten begeleid worden tijdens hun studie en dat het studeren wat aangenamer gemaakt wordt.

Medisoc is een kring, en dus geen studentenclub. Dit wil zeggen dat er geen verplichtingen zijn (zoals bv. een doop) en dat onze activiteiten bestaan uit een leuke mix van sport, cultuur, uitgaan en natuurlijk cantussen! Wij zijn een kleinere studentenkring tegenover andere kringen en clubs in Leuven, maar daardoor is de band tussen het praesidium en de leden net zeer nauw en ongedwongen.

Ut vivat, crescat, floreat!

 

Groetjes van ons!